(Magyar) Rhythmbox leváltása Quod Libetre

Tags: ,

5

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

5 Responses to “(Magyar) Rhythmbox leváltása Quod Libetre”

 1. Rhythmboxban kiválasztod az összes előadót, majd azt az albumot, amit szeretnél. Így a példában szereplő 22 dalt szépen lejátsza.

  • A példában ez egyszerű, mert egymás alatt van a két előadó. De mi történik akkor, ha 10-15 előadó válogatás lemezéről van szó? Például a netBlocs albumsorozatban 38 albumnyi válogatott Creative Commons zene van (tehát szabadon tölthető). Ezt hogyan kezelnéd le Rhythmboxban?

   A Quod Libetes megoldásnak az is nagy előnye, hogy a performer címkével ellátott előadók nem kerülnek bele a listába a saját artist címkéjük alatt, tehát nem lesz a gyűjteményedben 15-30 egy számos előadó, hanem a Various Artist alatt találod meg őket, így nem kell annyit scrollozni a listában, sokkal áttekinthetőbb.

    • Nem is ez a problémám, ezt a helyzetet leírtam a bejegyzésben is (2. bekezdés):

     „Amíg csak egy albumról van szó, addig választhatjuk a »Minden előadó« szűrőt, és kiválaszthatjuk azt a bizonyos albumot, amit szeretnénk, de ez a mutatvány megbukik mihelyt egy előadó összes albumát szeretnénk meghallgatni.”

     Onnan kezdődik a probléma, hogy több albumot szeretnél egymás után berakni a lejátszási sorba, pl. „A” előadó összes albumát, de úgy hogy abban bent legyenek az „A közr. B” számok is. Persze az albumok között is működik a többszörös kijelölés a Shift vagy Ctrl kattintással, de 30-50 elemnél már macerás kézzel válogatni.

 2. Ha mindenképp Rhythmboxban kellene megoldani, akkor az előadók csoportosításban Ctrl segítségével kiválasztom azokat, akiknek az albumait szeretném hallgatni, vagy létrehozok egy automatikus lejátszólistát, ahol több paramétert is be lehet állítani, és akkor a jövőben sem lesz gond vele.

×

Comments are closed.